2007-2011 ÖSYS-KPSS: ARKEOLOJİ, SANAT TARİHİ BÖLÜMLERİ İÇİN İSTATİSTİKSEL BİR ÇALIŞMA

OSYS-KPSS IN 2007-2011: A STATISTICAL STUDY FOR ARCHAEOLOGY, ART HISTORY DEPARTMENTS

2007-2011 ÖSYS-KPSS: ARKEOLOJİ, SANAT TARİHİ BÖLÜMLERİ İÇİN İSTATİSTİKSEL BİR ÇALIŞMA

 
Author : Erşah Çakır  Nafize TATAR, Figen ERDOĞDU  
Type :
Printing Year : 3
Number : 6
Page : 1-9
DOI Number: :
Cite : Erşah Çakır Nafize TATAR, Figen ERDOĞDU, (3). 2007-2011 ÖSYS-KPSS: ARKEOLOJİ, SANAT TARİHİ BÖLÜMLERİ İÇİN İSTATİSTİKSEL BİR ÇALIŞMA. International Journal Of Eurasia Social Sciences, 6, p. 1-9. Doi: .
    


Summary
Ülkemiz, binlerce yıllık bir birikime, binlerce yıllık tarihi bir geçmişe sahip, arkeoloji açısından dünyanın önde gelen ülkelerindendir. İnsan merakının ürünü olan arkeoloji, sanat tarihi gibi bilim dalları, genel bir deyişle geçmişteki insan emeğini tanıyıp tanıtmaya çalışan bu bilimler, ülkemiz açısından son derece önemli ve ilgiye değer olmalıdır. İşte bu bilim dallarıyla ilgili olarak, 2007 yılından 2011 yılına değin, bu bölümlere üniversitelerimizde kaç kontenjan verilmiş, KPSS’ye kaç mezun girmiş, bu süreçte devlet kadrolarından kaçı bu mezunlara gitmiş bunu anlamaya çalışacağız

Keywords
Arkeoloji, Sanat Tarihi, ÖSYS, KPSS, mezun, kadro

Abstract
Our country has got an accumulation and a history for thousands of years and for the purposes of archaeology it is a premier country in world. Archaeology and art history disciplines which are products of human anxiety, study to know and to make known effort of human in the past, therefor they have to be very important and valuable for the purposes of our country. We are going to study to understand about these disciplines, between 2007 and 2011 years how many quato has been given to our universities, how many graduate had KPSS exam, and at this time how many staff has been given to these graduates by the goverment.
debates on abortion site nyc abortion clinics


Keywords
Archaeology, Art History, OSYS, KPSS, graduate, staff.