TÜRKÇENİN YABANCI DİL OLARAK ÖNEMİ

IMPORTANCE OF TURKISH AS FOREIGN LANGUAGE

TÜRKÇENİN YABANCI DİL OLARAK ÖNEMİ

 
Author : Adem İŞCAN    
Type :
Printing Year : 2011
Number : 4
Page : 29-36
DOI Number: :
Cite : Adem İŞCAN , (2011). TÜRKÇENİN YABANCI DİL OLARAK ÖNEMİ. International Journal Of Eurasia Social Sciences, 4, p. 29-36. Doi: .
    


Summary
Dünyadaki hızlı değişim ve gelişmeler, birden çok dil bilmeyi (multilingualizm) gündeme getirmiş, ulusların birbirini daha yakından tanıma imkânı doğmuştur. Yabancı dil öğrenmek için bir çok neden vardır. Yabancı dil bilme, farklı kültürlerin daha iyi anlaşılmasına, yeni iş fırsatlarının oluşmasına, akademik başarıya ve dünyadaki tüm insanlarla iletişim kurmamıza yardım eder. Araştırmalar, yabancı bir dil öğrenirken kendi dilimizi daha rahat anladığımızı göstermektedir. Bu makalede, Türkçenin yabancı dil olarak önemi konusu çeşitli yönleriyle ele alınmıştır.

Keywords
Yabancı dil, kültür, yabancı dil olarak Türkçe

Abstract
The rapid change and improvement in the world has caused multilingualism and the nations had the opportunity to know each other more closely. There are many reasons why one should learn a foreign language. Knowing a second language can create a better understanding of different cultures, open new job opportunities; help with academic success and help people communicate throughout the world. Researches have shown that having studied a foreign language one can understand one’s own language better. In this article, the importance of Turkish as foreign language has been dealt with from different angles.

Keywords
Foreign language, culture, Turkish as foreign language